لپ تاپ و سیستم

نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر و لپ تاپ

10 علامت ویروسی شدن رایانه چیست؟

ویروس رایانه نوعی بدافزار است که به سیستم رایانه شما از طریق حذف پرونده ها، فرمت کردن هارد دیسک، تکثیر خود و یا اشباع ترافیک شبکه آسیب می رساند. در این مقاله، ما بر روی 10 نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر و نحوه انتشار آنها در رایانه شما تمرکز خواهیم کرد. هدف اصلی از ایجاد ویروس رایانه ای آلوده کردن سیستم های آسیب پذیر، دسترسی به پنل ادمین و سرقت اطلاعات حساس است.

 

نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر

فهرست مطالب نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر

  • 10 علامت ویروس های رایانه ای
  • کامپیوتر شما کند شده است.
  • باز شدن پنجره های غیر منتظره POP-UP
  • برنامه ها ناخواسته به طور خودکار شروع می شوند
  • گم شدن فایلها و برنامه ها
  • کرش کردن یا هنگ کردن سیستم
  • خارج از فضای ذخیره سازی
  • سوء عملکرد کامپیوتر
  • مسدود شده از سایت های آنتی ویروس
  • تبلیغات در وب مرورگر
  • پرونده ها به شورت کد تبدیل می شوند.
  • نحوه انتشار ویروس رایانه
  • نکته مهم

 

 10 علامت ویروسی شدن کامپیوتر

علائم و نشانه های مختلفی از ویروس های رایانه ای وجود دارد. در اینجا لیستی از 10 علامت ویروس های کامپیوتری آورده شده است، که قطعاً نشانه این است که رایانه شما دارای ویروس است.

1- کند شدن کامپیوتر 

این یکی از رایج ترین علائم است که باعث کند شدن سرعت رایانه شما می شود. اگر مدت زمان شروع کار رایانه شما بیش از حد معمول است و سرعت اینترنت کم می شود، رایانه شما تحت تأثیر ویروس رایانه قرار گرفته است. اگر عملکرد رایانه شما کند است ، ابتدا فضای RAM یا دیسک سخت را بررسی کنید. اگر اندازه یا فضای کافی داشته باشید، مطمئن باشید که رایانه شما توسط ویروس یا بدافزار آلوده شده است.

2- باز شدن پنجره های غیر منتظره POP-UP

پنجره های بازشو غیر منتظره یکی دیگر از 10 علامت ویروسی شدن کامپیوتر است. ویروس های رایانه ای ، بدافزارها و نرم افزارهای جاسوسی می توانند هارد دیسک شما را آلوده کرده و منجر به نمایش تبلیغات پاپ آپ شده و عملکرد رایانه شما را کند کنند. پیشنهاد می شود هرگز بر روی پنجره های بازشو مشکوک کلیک نکنید حتی اگر در آن نوشته شده است “ویروسی شناسایی شده است”.

3- برنامه ها ناخواسته به طور خودکار شروع می شوند

هنگامی که رایانه خود را راه اندازی می کنید، ممکن است به طور ناگهانی و بدون دلیل پنجره ها  و برنامه ها به طور خودکار باز یا بسته شوند.

4- گم شدن فایلها و برنامه ها

اگر متوجه شدید که برنامه های موجود در رایانه شما به درستی کار نمی کنند ، به این معنی است که برخی از فایلهای شما از بین رفته اند. برخی از ویروس ها با حذف فایلها مشکلاتی را ایجاد می کنند یا ممکن است پوشه های  شما را رمزگذاری کنند تا قادر به باز کردن آنها نباشید. این فایلها و فولدرها می توانند فایل های سیستمی یا پرونده هایی باشند که شما ایجاد کرده اید، مانند تصاویر یا اسناد. در این صورت، هشداری برای شما نمایش داده می شود که “پرونده مهم از بین رفته است”.

5-کرش کردن یا هنگ کردن سیستم

اگر رایانه شما مرتباً خودکار مجدداً راه اندازی می شود، یا درهنگام اجرای برنامه ها با با ساعت شنی مواجه می‌شوید و به اصطلاح سیستم هنگ میکند، این علامت نشان می دهد که سیستم شما توسط ویروس رایانه آلوده شده است.

6- خارج از فضای ذخیره سازی

این یکی دیگر از علائم ویروس های رایانه ای است که می تواند فضای ذخیره سازی هارد دیسک را کم یا زیاد کرده و رایانه شما را غیرقابل استفاده کند. اگر شما مرتباً با این پیغام مواجه می‌شوید  که درایو شما کمبود فضای ذخیره سازی دارد، درحالیکه با بررسی متوجه می‌شوید که فضای کافی دارید، ممکن است ناشی از ویروس رایانه است. برای بازیابی فضای دیسک، باید برنامه مخرب را از رایانه خود حذف کنید ، نرم افزار ضد ویروس نصب کنید و نرم افزار خود را به روز کنید.

7- سوء عملکرد کامپیوتر

ویروس های رایانه ای می توانند انواع فعالیتهای غیرمنتظره مانند خراب کردن داده ها یا آسیب رساندن به آنها ، از بین بردن پرونده ها ، فرمت کردن درایوها یا غیر قابل خواندن کردن یا پنهان کردن آنها را انجام دهند. ویروس های رایانه ای انواع مختلفی دارند و از طرق مختلف رایانه شما را تحت تأثیر قرار می دهند. اگر این نشانه ها را مشاهده کردید، کامپیوتر شما به ویروس آلوده شده است.

8- مسدود شده از سایت های آنتی ویروس

اگر رایانه شما به ویروس های رایانه آلوده شده باشد ، ممکن است از دسترسی کامپیوتر  به وب سایت های نرم افزار آنتی ویروس جلوگیری شود. ویروس های مخرب می توانند با اضافه کردن یک پروکسی سرور ، تنظیمات مرورگر اینترنت را تغییر دهند و شما نمی توانید از هر وب سایتی بازدید کنید. البته مشکل باز نشدن برخی از سایت ها در ایران بخصوص سایت های آنتی ویروس ممکن است مربوط به تحریم ها باشد.

انواع دیگر ویروس های مخرب تنظیمات DNS رایانه را تغییر می دهند یا ورودی های مختلفی را به پرونده میزبان سیستم عامل شما اضافه می کنند. با تغییر این تنظیمات ، ویروس های رایانه ای می توانند باعث تغییر مسیر شوند یا اتصال به اینترنت را مسدود کنند.

9- تبلیغات در وب مرورگر

اگر مرورگر وب شما به وب سایت های ناخواسته دیگری هدایت می شود یا هنگام مرور اینترنت تبلیغات زیادی مشاهده می‌کنید، ممکن است رایانه شما به یک برنامه مخرب به نام adware آلوده شده باشد. Adware یک برنامه نرم افزاری است که برای نمایش تبلیغات روی صفحه رایانه شما در یک مرورگر وب طراحی شده است که شما را به وب سایت های تبلیغاتی هدایت می کند و داده های حساس شما را جمع آوری می کند. ابزارهای تبلیغاتی می توانند برای کاربران کاملاً بی خطر و یک عمل معتبر تجاری برای توسعه دهندگان نرم افزار باشند. با این حال، برخی از ابزارهای تبلیغاتی مزاحم بسیار دستکاری می شوند و دریچه باز برای برنامه های مخرب ایجاد می کنند. برای جلوگیری از ویروس ها ، نرم افزارهای جاسوسی و سایر تهدیدات، باید بدانید که کدام یک از انواع تبلیغات تبلیغاتی بد هستند و چگونه آن را از دستگاه های خود دور نگه دارید.

اگر می خواهید از خود در برابر خطرات ابزارهای تبلیغاتی محافظت کنید، در اینجا نکات مفیدی برای شما آورده شده است:

  • از کلیک بر روی تبلیغات خودداری کنید
  • سیستم عامل و سایر نرم افزارهای بروز را به روز نگه دارید.
  • از نرم افزار آنتی ویروس و فایروال استفاده کنید.
  • تنظیمات مرورگر خود را تنظیم کنید.

10- تبدیل شدن پرونده ها به شورت کد 

ویروس شورت کد نوعی بدافزار است که تمام فایل ها و پوشه های شما را پنهان کرده و سپس میانبرهایی را که کاملاً یکسان هستند، جایگزین همه فایل ها و  پوشه ها می کند. وقتی درایو USB را به رایانه آلوده به بدافزار متصل می کنید و هر پرونده ای را از رایانه به درایو USB منتقل می کنید ، درایو های USB به طور خودکار آلوده می شود و به عنوان میانبر ظاهر می شود و اگر بخواهید هر پرونده ای را باز کنید ، پیام خطا دریافت می کنید.

چگونه ویروس رایانه پخش می شود

  • باز کردن پیوست ایمیل
  • با کلیک بر روی یک فایل اجرایی مخرب
  • بازدید از یک وب سایت آلوده
  • کپی کردن داده ها از رایانه آلوده
  • دستگاه های ذخیره سازی قابل جابجایی، مانند درایوهای USB
  • لینکهای کلاهبرداری رسانه های اجتماعی

 

نکته مهم در ارتباط با نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر و لپ تاپ

گاهی به نظر می رسد همه چیز روی رایانه شخصی شما کاملاً کار می کند. آیا احتمال وجود ویروس یا بدافزار وجود دارد؟ وقتی صحبت از محافظت از داده ها می شود، لازم است بسیار دقیق باشید، حتی اگر به نظر می رسد همه چیز طبیعی است. چرا؟ از آنجا که مجرمان اینترنتی خلاق هستند و می توانند بدافزارها را در غیر منتظره ترین مکانها پنهان کنند و هیچ اثری از خود برجای نگذارند و همچنان رایانه شما را آلوده کنند. به نظر می رسد که همه چیز در رایانه شما کاملاً طبیعی کار می کند تا زمانی که کدهای مخرب در سیستم شما بیصدا منتظر دستورالعمل های دسترسی و جمع آوری باارزش ترین اطلاعات شما باشد. بهترین راه برای اطمینان از اینکه بدافزاری سیستم شما را تهدید نمی‌کند نصب یک آنتی ویروس برای اسکن دستگاه شما در زمان واقعی است که تهدیدها را متوقف می کند قبل از اینکه کامپیوتر شما را با مشکل مواجه کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *