از آنجایی که هیچ حد و مرزی برای فناوری های پیشرفته و قابلیتهای جادویی پرینترهای لیزری وجود ندارد، انتظار میرود که تمیز کردن و نگهداری از آنها دشوار باشد. اما کافی است که ابزار و تجهیزات مناسب را در اختیار داشته باشید. در این صورت متوجه خواهید شد که در مقایسه با پرینترهای جوهر افشان – که اغلب اجزای داخلی آنها توسط ضایعات کثیف جوهر آلوده شده است – تمیز کردن پرینترهای لیزری به طور شگفت آوری آسان است.
در این راهنمای گام به گام ساده، نشان خواهیم داد که چگونه میتوان یک پرینتر لیزری را به شیوهای ایمن و موثر تمیز کرد. همچنین توصیه هایی در مورد ابزارهایی که باید تهیه شوند تا کار به درستی انجام گیرد ارائه میکنیم.
آنچه که نیاز دارید:
از آنجایی که پرینترهای لیزری در فرآیند چاپ از پودرشارژ استفاده میکنند، لازم است از چند ابزار تخصصی برای اطمینان از حذف کامل ذرات ریز استفاده نمایید. در زیر، ابزار و تجهیزات تخصصی مورد نیاز برای تمیز کردن پرینتر لیزری را به طور کامل معرفی کردهایم.
-پارچه بدون پرز
-الکل ایزوپروپیل / اسپری گردگیری آئروسول: الکل ایزوپروپیل که از آن به عنوان الکل مالیدنی هم یاد میشود، برای تمیز کردن تجهیزات مکانیکی ایده آل است. زیرا به سرعت تبخیر شده و هیچ اثر و رطوبتی از خود به جا نمیگذارد. برای اطمینان از اینکه هیچ پس ماندی پس از تمیز کردن باقی نخواهد ماند، از این نوع الکل استفاده کنید. از اسپری گردگیری نیز میتوان برای تمیز کردن قسمتهایی که دسترسی به آنها دشوار است استفاده نموده و ذرات تونر را از بین برد.
-ماسک گرد و غبار: اگر پودر تونر را استنشاق کنید، چندان خطرناک نیست، اما گاهی اوقات باعث تحریک میشود. قبل از اینکه محفظه تونر پرینتر را باز کنید، اطمینان حاصل نمایید که اتاق به خوبی تهویه میشود. ضمن اینکه از یک ماسک گرد و غبار استفاده نمایید و مطمئن شوید که هیچ مشکلی برای شما ایجاد نمیشود.
-دستکش لاتکس: پودر تونر در صورت قرار گرفتن در معرض پوست، میتواند باعث تحریک آن شود؛ برای جلوگیری از این قضیه، دستکش های لاتکس یا لاستیکی بپوشید.
-دستگاه دمنده هوا
بعد از اینکه به تجهیزات فوق مجهز شدید، وقت آن است که پرینتر خود را باز نموده و کار را شروع کنید. قبل از این که کار را انجام دهید، به شما یادآوری میکنیم که اگر احساس کردید که برای رسیدگی به اجزای داخلی پرینتر، بی اطلاع یا ناوارد هستید، حتما با یک متخصص با تجربه امور پرینتر یا کسی که تجربه قبلی در این زمینه داشته باشد، تماس بگیرید و بخواهید که این کار را برای شما انجام دهد.
نحوه پاک کردن پرینتر لیزری:
هشدار اولیه: چند قسمت در داخل پرینتر وجود دارد که نباید آنها را با انگشتانتان لمس کنید. هنگام تمیز کردن پسماندها از روی آنها، باید تا جایی که ممکن است به آرامی عمل کنید. چرا که این قسمتها به آسانی آسیب میبینند و در صورت آسیب، باید تعویض شوند. این قسمتها شامل اجزای یونیت درام تونر هستند که اغلب داخل کارتریج تعبیه شده است، اما گاهی اوقات به صورت یک واحد جداگانه نیز هست. یونیت درام یک سیلندر سبز رنگ است و توسط یک پوشش پلاستیکی به نام هوپر تونر پوشیده میشود.
مرحله 1: خاموش کردن، سرد کردن پرینتر
قبل از باز کردن پرینتر و شروع به تمیز کردن باید حواستان به نخستین نکته ایمنی باشد. اول، باید اتصال پرینتر را به منبع تغذیه برق قطع کنید تا از خطر برق گرفتگی دور بمانید. و اگر اخیرا از دستگاه استفاده کردهاید باید صبر کنید تا خنک شود. پرینترهای لیزری هنگام کار کردن بسیار داغ میشوند، بنابراین انتظار برای خنک شدن دستگاه، دارای اهمیت است.
مرحله 2: بیرون آوردن و تمیز کردن کارتریج تونر
بعد از این که پرینتر خنک شد، پانل پشتی یا جلویی را باز کرده و کارتریج تونر را بردارید (از دفترچه راهنمای پرینترتان کمک بگیرید تا بدانید که چگونه باید این کار را انجام دهید). با استفاده از یک تکه مربع شکل از پارچه بدون پرز، تونر اضافی را از کارتریج لیزری خارج کنید.
مرحله 3: تونر اضافی موجود در اجزای داخلی را بیرون بریزید
با استفاده از یک تکه مربع شکل از پارچه تونر (یا یک یک دستگاه دمنده در صورتی که آن را خریداری کرده باشید) به داخل دستگاه دسترسی یافته و هر گونه تونر اضافی را از روی سطوح داخلی پاک کنید. تونر احتمالا در اطراف محفظه کارتریج لیزری، و همچنین در اجزای دیگری که ممکن است دسترسی به آن مشکل باشد، جمع شده است. هنگام تمیز کردن قسمتهای داخلی دستگاه، سعی کنید تا جایی که میتوانید ملایم باشید، زیرا بعضی از اجزای آن شکننده و آسیب پذیر هستند.
مرحله 4: تمیز کردن سطوح با الکل ایزوپروپیل
برای اجزای پیچیده مانند کابل ها و سیم ها، یک تکه پنبه را به الکل ایزوپروپیل آغشته کرده و به آرامی این قسمتها را با الکل پاک کنید تا مطمئن شوید سطوح با ملاحظه و دقت استریل شدهاند. این ماده شیمیایی با درجه خلوص 99٪ ، آلودگی را از قطعات داخلی حذف میکند و در عین حال هیچ علامتی از خود باقی نمیگذارد. حتما مراقب باشید که قطعات را با ملایمت تمیز کنید تا مطمئن شوید که خراشی روی قطعات ایجاد ننموده و باعث آسیب های طولانی مدت نمیشوید.
مرحله 5: سر هم کردن مجدد
حال که همه ذرات تونر را از داخل دستگاه خارج نموده و از دیدن قطعات تمیز خوشحال هستید، وقت آن است که دوباره کارتریج تونر و بطری همراه آن را سر جای خود بگذارید. هر جا که لازم است به دفترچه راهنمای کاربر مراجعه نمایید. کارتریج لیزری را وارد نموده و قبل از انجام هر گونه بررسی مجدد کارتریج ، همانطور که توسط سازنده توصیه شده است، دستگاه را ببندید. همچنین ایده خوبی است که دو نسخه چاپی تولید کنید تا اطمینان حاصل شود که همه چیز همانطور که باید در حال کار است. و به این ترتیب کار شما انجام شده است.