در کار کردن با پرینتر های رنگی حتما متوجه می شوید که گاهی اوقات تصاویر یا عکس های چاپ شده شفافیت یا استاندارد لازم را ندارند، یا اینکه رنگها کم رنگ و غیر واضح دیده می شوند.در صورتی که پاسخ شما مثبت است، پرینتر شما نیاز به کالیبره شدن دارد. اینکار کمک می کند تا کیفیت رنگ ها در عکس یا تصویر شما بیشتر شود. در این مقاله سعی میکنیم تا شما را با مراحل اینکار آشنا کنیم.
اهمیت کالیبره کردن پرینتر های رنگی:
کالیبره کردن در پرینتر های رنگی به معنی تنظیم درست رنگ های پرینتر مطابق با استاندارد لازم است. در اینکار دقت و مرزبندی رنگ ها در تصویر، بالا می رود و هماهنگی بین رنگ ها حفظ میشود.
روش های کالیبره کردن در پرینتر های رنگی:
- استفاده از فایل کالیبراسیون پرینتر: در برخی از پرینترها فایل کالیبره کردن وجود دارد.این فایل ها دارای یک الگوی استاندارد هستند که شما میتوانید تصویر چاپ شده را با آن مطابقت دهید. با استفاده از فایل کالبراسیون میتوانید تنظیمات رنگ را تغییر دهید و تصویری با شفافیت و وضوح بالاتر داشته باشید.
- کالیبره کردن از طریق منوی پرینتر: بیشتر پرینتر ها دارای تنظیماتی هستند که میزان و شفافیت رنگ را تنظیم می کند. با استفاده از این منوی تنظیمات میتوانید هماهنگی، میزان روشنایی و سایر گزینه های رنگ را تغییر دهید یا کم و زیاد کنید.
- کالیبره کردن با استفاده از نرم افزار ها: برخی از پرینتر ها با نرم افزار های همراه هستند که امکان کالیبره کردن را به شما می دهند. در این نرم افزار ها رنگ ها تک به تک تحلیل و بررسی میشوند و می توان دقیقا ها رنگ را مدیریت و بهینه سازی کرد.
4. استفاده از منابع آنلاین و فیلم های آموزشی: شما می توانید با یک جست و جوی ساده در اینترنت ، فیلم ها یا منابع زیادی را در رابطه با کالیبره کردن رنگ های پرینترهای جوهر افشان پیدا کنید.
در حین عمل کالیبره کردن بهتر است که همیشه از یک نمونهی با کیفیت از تصویر استفاده کنید و عکس ها را بعد از تغییرات و کالیبره شدن رنگ ها با آن مطابقت دهید.
عوامل موثر بر کیفیت تصویر در کالیبره کردن:
- تاثیر نور محیط: نور محیط در هنگام چاپ تاثیر زیادی بر کیفیت و شفافیت رنگهای خروجی دارد. ترجیحا در محیطی با نور ثابت عمل پرینت را انجام دهید.
- استفاده از کاغذ مرغوب: کاغذ استاندارد تاثیر زیادی در کیفیت تصویر چاپ شده دارد. برای این منظور میتوانید از کاغذ های پرینت چند منظوره استفاده کنید.
- تنظیم دوره های کالیبره: بطور کلی پرینتر ها بعد از مدتی کالیبرهی خود را از دست می دهند. لازم است که به روز رسانی های لازم را در قسمت های رنگی پرینتر انجام دهید.
- پروفایل رنگ: شما می توانید در قسمت پروفایل رنگ از انواع استاندارد مانند sRGB ویا Adob RGB استفاده کنید. اینکار میتواند به کالبیره کردن صحیح رنگ ها و تطبیق رنگ اصلی با تصویر خروجی کمک کند.
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با مفهوم کالیبره کردن و اهمیت آن در پرینتر های رنگی آشنا کنیم.
منتظر مقالات دیگر ما باشید و ما را در وب سایت Panteaco.irهمراهی کنید.